Parcours Tour de France 2020 voorgesteld

This post was originally published on this site

Dat de Tour de France 2020 aan de Côte d’Azur van start zou gaan was al bekend, maar dinsdagmiddag is ook de rest van het parcours   gepresenteerd. De afgelopen weken lekte het parcours traditiegetrouw al een beetje uit. In Parijs werd het definitieve routeschema aan pers, publiek en renners voorgesteld.

Tour de France 2020

De 107de editie van La Grande Boucle start iets eerder dan normaal, namelijk op 27 juni. Dat heeft alles te maken met de Olympische Spelen (vanaf 24 juli vinden die plaats). De Tour begint niet met een individuele tijdrit of ploegentijdrit, maar met een lastige heuveletappe van 170 kilometer. De laatste dertig kilometer is het zo goed als vlak, dus biedt het perspectieven voor de sprinters. Op dag 2 staat al de eerste bergrit op het programma. Start en finish zijn opnieuw in Nice, terwijl onderweg drie lastige beklimmingen aangedaan worden.

De Tour 2020 kent slechts één individuele tijdrit. Op de voorlaatste dag vindt er een klimtijdrit plaats naar La Planche des Belles Filles. Verder is de Tour vooral geschikt voor klimmers. Er staan 29 beklimmingen van tweede categorie of zwaarder op het menu. Het grootste spektakel wordt dus op de laatste zaterdag verwacht.

De Alpe d’Huez en Mont Ventoux worden dit jaar overgeslagen. Ook de Pyreneeën gaan waarschijnlijk geen hoofdrol opeisen. Nieuw in het parcours zijn de aankomsten bergop van de Mont Aigoual, Puy Mary en Grand Colombier in het Centraal Massief. Tijdens de zeventiende etappe wordt met de Col de la Loze het dak van de ronde bereikt. Op de voorlaatste dag vindt dus de individuele tijdrit van 36 kilometer plaats met aankomst op La Planche des Belles Filles. Een dag later eindigt de Tour met een 122 kilometer vlakke etappe naar Parijs.

Lees ook

La Course
De vrouwenwedstrijd La Course vindt in 2020 weer plaats op de slotdag. Net als de mannen rijden de vrouwen dan over de Champs-Élysées.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *