Greg LeMond in een kleurig shirt en in GAN-shirt

De shirts op deze fotokaart uit 1993 zijn van LeMond Activewear en de GL op het balhoofd van fiets staat voor Greg LeMond, Greg LeMond Bicycles om precies te zijn. De Amerikaanse Tourwinnaar liet vanaf halverwege de jaren 80 fietsen ontwerpen voor zichzelf maar ook voor de markt. In 1995 verkocht hij de licentie van zijn fietsen aan Trek.

Een mooie deal zou je zeggen maar vanaf het moment dat Lance Armstrong succesvol werd op het Amerikaanse fietsmerk ging het mis.
Gaandeweg Armstrongs Toursuccessen uitte LeMond steeds vaker kritiek op het rijden van zijn landgenoot. Toen het grote publiek nog van niks – of weinig – wist, zette LeMond al vraagtekens bij de prestaties van Armstrong en over zijn ‘dokter’ Michele Ferrari.
Een en ander resulteerde in een breuk tussen Trek en LeMond.

Tegenwoordig is LeMond eigenaar van LeMond Fitness Inc. (ontwikkeling en fabricage van onder andere spinning-bikes, doet hij nog steeds in fietsen (LeMond Racing Cycles) en vastgoed. Ook was hij eigenaar van een restaurant met de naam Tour de France, op France Avenue in Edina, Minnesota.

Bronnen (o.a.): Wikipedia

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.

Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Raad het plaatje

De Armstrong Losers

Raad het plaatje

Raad het plaatje: de oplossing